Rus askeri uçağı Ukrayna sınırı yakınlarında düştü

Rus askeri uçağı Ukrayna sınırı yakınlarında düştü

Bir Ilyushin Il-76 nakliye uçağının geçtiğimiz günlerde Ukrayna hava saldırılarının hedefi olan Belgorod bölgesinde düştüğü bildirildi.

Rus devlet medyasının Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı habere göre, Ukrayna sınırına yakın Belgorod bölgesinde bir Rus askeri nakliye uçağı düştü.

Savunma Bakanlığı RIA Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, son haftalarda düzenli olarak Ukrayna'nın füze ve insansız hava aracı saldırılarına hedef olan bölgede bir Ilyushin Il-76'nın düştüğünü doğruladı.

Bakanlık, uçağın Ukrayna ile takas edilecek 65 Ukraynalı askeri taşıdığını ifade etti. Açıklamada ayrıca Ilyushin Il-76'nın ayrıca altı mürettebat ve üç kişiyi daha taşıdığı belirtildi.

Rus güvenlik servisleriyle bağlantılı bir kanal olan Baza tarafından mesajlaşma uygulaması Telegram'da yayınlanan videoda büyük bir uçağın düştüğü ve büyük bir alev topu haline geldiği görülüyor.

Bölge valisi Vyacheslav Gladkov sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada bir "olay" nedeniyle programını değiştirdiğini ve müfettişler ile acil durum çalışanlarının Korochansky bölgesindeki bir alana ulaştığını söyledi.

Kremlin gazetecilere yaptığı açıklamada haberlerin araştırıldığını söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.