Rus askeri yetkili: Suriye bizim yeni test sahamız

Rus askeri yetkili: Suriye bizim yeni test sahamız

Rusya, yeni silah ve mühimmatların yaklaşık yarım milyon sivilin hayatını kaybettiği Suriye'de test edildiğini itiraf etti.

Rus haber ajansı TASS'a konuşan Askeri Bilim Komitesi Başkanı General Igor Makushev, Rusya'nın başka ülkerele askeri müdahalesinin yeni geliştirilen silahları test etme fırsatı sunduğunu belirtti.

Moskova'da düzenlenen silah fuarında konuşan Makushev, "Özel operasyonlar boyunca 200'den fazla silah test ettik. Bu silahlar muharebelerde büyük etkinlik göstererek üstün görev yeteneklerine sahip olduklarını kanıtladılar." dedi.

Suriye'de yeni birçok silah test ettiklerini bildiren Rus General sözlerini şöyle sürdürdü: "Olası üretim ve tasarım hatalarını hızlıca fark edebilmek için özel silah modellerine öncelik verdik. Bunların bazıları hala test edilmeye devam ediyor."

"Siviller kasten hedef alındı"

Rusya, 2015 yılının Eylül ayında, Esed rejiminin iktidarda kalmasını sağlamak için Suriye'ye askeri operasyon başlatmıştı. Rusya'nın, muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği yoğun hava saldırılarında birçok sivil yaşamını yitirdi.

İnsan hakları örgütleri, askeri analistler, ve Sınır Tanımayan Doktorlar gibi sivil toplum kuruluşları Rus hava saldırılarının evler, okullar, hastaneler ve diğer sivil yerleşim yerlerini kasıtlı olarak hedef aldığına dair güçlü deliller sundular.

Askeri Bilim Komitesi Başkanı General Igor Makushev de denemeler sırasında ortaya çıkan problemlerin 'savaş misyonlarını etkilemediğini' bildirdi.

Esed rejimine destek veren Rusya kısa süre içerisinde Türkiye, Irak, İran, Katar ve Mısır'la önemli silah anlaşmaları imzaladı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.