"Rus askerler Orta Afrika'da eğitim vermek için bulunuyor"

"Rus askerler Orta Afrika'da eğitim vermek için bulunuyor"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Rus askerlerin Orta Afrika'da bulunan askerlerine eğitim vermek için amacıyla bulunduğunu belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus askerlerin Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yalnızca bu ülkedeki askerlerine eğitim vermek amacıyla bulunduğunu iddia etti. Zaharova, Rus askerlerin silahlı çatışmalara katılmadığını öne sürdü.

3 Rus gazetecinin Orta Afrika Cumhuriyeti'nde öldürülmesi sonrası bu ülkedeki Rus askerlerin varlığıyla ilgili çarpıtma amaçlı haberler yapıldığının ileri süren Zaharova, Rus askeri varlığının meşru olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Rus askerlerin bu ülkedeki çatışmalara katılmadığını ve yalnızca askeri destek verdiğini kaydetti.

Zaharova, "Rusya'nın askeri desteği, uluslararası toplumun Orta Afrika'nın askeri altyapısını güçlendirmeye yönelik ortak çabaları çerçevesinde veriliyor. Bu bilginin bu kadar kaba bir şekilde çarpıtılmasının nedenini anlayamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Orta Afrika'da 175 eğitmen bulunduğunu, bunların 5'inin asker, geri kalanın da sivil olduğunu kaydeden Zaharova, 600 Orta Afrika askerinin eğitim aldığını ve yasadışı silahlı gruplarla mücadele görevine başladığını sözlerine ekledi.

'Rus gazeteciler gasp olayı sırasında öldürüldü'

Diğer taraftan Zaharova, Orta Afrika'da öldürülen Rus gazetecilerin bir gasp olayı sırasında hayatını kaybettiğini aktardı.

Olayla ilgili ön soruşturmada elde edilen bilgileri paylaşan Zaharova, Rus gazetecilerin kendilerini gasp etmek isteyen kişilere direndiğini ve bunun sonucunda hayatını kaybettiği iddiasını dillendirdi.

Orta Afrika'da Rus paralı asker firması Vagner hakkında araştırma yapan gazetecilerin Rus birliklerince öldürüldüğü iddiası ortaya atılmış, gazeteci Orhan Cemal'in Rusya'ya karşı tutumu nedeniyle suikaste uğradığı ifade edilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.