Rus askerlerden Suriyeli sivile balyozlu işkence

Rus askerlerden Suriyeli sivile balyozlu işkence

Suriye'de kayda alınan görüntülerde Rus askerlerin Suriyeli sivile yönelik işkencesi yer alıyor.

Suriye'den gelen vahşet görüntülerine her gün bir yenisi ekleniyor. Ülkede Esed rejimine destek için bulunan İran ve Rus askerleri ile Şii milisler de Esed güçlerinin yanı sıra sivillere yönelik birçok suça imza atıyor.

Suriyeli sivile işkence

Suriye’den sızdırılan ve sosyal medyada yayılan bir videoda, Rus askerlerinin Suriyeli bir adama balyozla döverek işkence yaptığı görülebiliyor. İşkence gören Suriyeli adam askerlerce "IŞİD mensubu olmakla" suçlanıyor. Etrafı tamamen sarılan Suriyeli adama indirilen balyoz darbeleri videoda yer alıyor. Öte yandan biraz ileride yine bir sivilin olduğu düşünülen kesik bir insan başı duruyor.

 

Askerlerin Rus olduğu anlaşılıyor

Video yer alan askerlerin Rus askeri oldukları ve Rusça konuştukları belirtiliyor. Askerlerin ‘’Haydi başlayalım, kahrolası IŞİD’’ sözleri de videoda duyulabiliyor. Askerlerdeki üniformalar ve ekipmanlar Suriye’deki Rus Özel Kuvvetleri üyelerinin önceki videolarında görülenlerle örtüşüyor. Ayrıca videoda açıkça görünen bir peçte Rusça olarak şunlar yazıyor: ‘’Senin gerçekten, gerçekten canını yakacağım.’’ 

Türkiye İdlib'de Rus askerlerle beraber mi hareket edecek?

Rusya'nın sivillere yönelik bu muamelesi ve aynı zamanda sivillerin doğrudan hedef alındığı hava saldırıları birçok kişide endişeye yol açıyor. Çatışmasızlık bölgeleri kapsamında İdlib bölgesinde Rus ve Türk askerlerinin ortak müdahalesi planının masada olduğu bir düzlemde uzmanlara göre bu hamle "Türkiye'yi ateşe atmak anlamına gelecek" zira "Rusya bölgede hem sicili bozuk bir ülke hem de güvenilmez bir müttefik."

Öte yandan Türkiye'nin adı birçok savaş suçuna ve sivillere yönelik kötü muamelelere karışan Rus askerleriyle beraber İdlib'e girmesinin bölge kamuoyunda tepki toplayacağı da düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.