Rus askerlere sosyal medya yasağı

Rus askerlere sosyal medya yasağı

Rusya Savunma Bakanlığı'nın, askerlerin sosyal medyada paylaşım yapmasını yasaklayan bir yasa tasarısı hazırladı.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın, profesyonel askerlerin ve sahadaki diğer güvenlik güçlerinin sosyal medyada paylaşım yapmasını yasaklayan bir yasa tasarısı hazırladığı bildirildi. Yasa tasarısında, internete yüklenen fotoğraf, video ve diğer materyallerin, düşman için faydalı olabilecek şekilde askeri detayları ortaya çıkarabileceği belirtildi. Ayrıca, otomatik konum belirlemenin bir askeri birliğin konuşlandırıldığı yeri açıkça gösterebileceği aktarıldı.

QHA'nın aktardığına göre söz konusu yasa tasarısının sadece sözleşmeli askerleri kapsayacağı, zorunlu askerlik görevini ifa edenlerin tasarıya dahil olmadığı kaydedildi. Daha önce Rus askerlerinin yaptığı sosyal medya paylaşımları, Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçı grupların işgali altındaki bölgelerde ve Suriye'de bulunan Rus askeri varlığının açıkça ortaya çıkmasına neden olmuştu.

Örneğin, 2014 yılı Temmuz ayında BBC Ukraince Servisi'nden Myroslava Petsa, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı gruplara teslim etmek üzere Grad roketleri taşıdığını gururla söyleyen bir Rus askerinin bildirimini Twitter'daki hesabı üzerinden paylaşmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.