Rus Bakan: IŞİD Rakka'dan çekilmek üzere anlaştı

Rus Bakan: IŞİD Rakka'dan çekilmek üzere anlaştı

Lavrov, IŞİD'in Rakka'dan Palmira'ya çatışmaksızın çekilmek üzere anlaşma yaptığına dair iddiaları değerlendirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a başkent Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, IŞİD'in çatışmadan Rakka'dan Palmira'ya çekilmek üzere PYD/YPG ile anlaştığı yönündeki iddialar soruldu.

Sergey Lavrov, iddiaları kastederek, "Rusya Savunma Bakanlığı bu bilgiyi teyit ediyor ve güvenilir verilere dayanıyor. Dahası bu bilgi duyulduktan sonra DEAŞ üyeleri Rakka'dan Palmira'ya doğru hareket etti. Bildiğiniz Rus kuvvetleri bu hareketi tespit ederek konvoylarını vurdu." ifadelerini kullandı.

Lavrov, Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmaya devam edeceklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.