Rus casus Skripal 'hızla iyileşiyor'

Rus casus Skripal 'hızla iyileşiyor'

Eski çifte ajan Skripal’in sinir gazı ile uğradığı saldırının ardından hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

İngiltere’nin Salisbury kentinde Mart ayı başında sinir gazı ile saldırıya uğrayan eski çifte ajan Sergey Skripal’in sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi. Salisbury'deki hastanenin doktorlarından Christine Blanshard Cuma günü yaptığı açıklamada, "Skripal'in tedaviye yanıt verdiğini ve sağlığının hızla  iyileşme gösterdiğini” belirtti.

Rus askeri istihbarat teşkilatı GRU için çalışan Sergey Skripal, İngiliz gizli servisi MI6’e bilgi sattığı gerekçesiyle Rusya’da 13 yıl hapis cezasına çarptırılmış, 2010 yılında yapılan casus takası kapsamında İngiltere'ye taşınarak Salisbury’e yerleşmişti. Sergey Skripal ve kızı Yulya Skripal 4 Mart Pazar günü Salisbury’de bir bankta baygın halde bulunarak, hastaneye kaldırılmışlardı.

Olay, Rusya ve Batılı ülkeler arasında diplomatik gerilime yol açtı ve 20'den fazla ülke İngiltere'yle dayanışma için Rus diplomatları sınırdışı etti.

Dün de Rusya'nın BM Büyükelçisi Vasily Nebenziya BM Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada İngiltere'nin "ateşle oynadığını ve "sahtebir haber" icat ettiğini söylemişti.

Nebenzia İngiltere'nin ana amacının Rusya'nın "güvenilirliğini sarsmak ve hatta gayrımeşru" göstermek olduğunu ve bir "propaganda savaşı" verdiini savunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.