Rus destekli güçler Ukrayna askerlerine saldırdı: 1 ölü

Rus destekli güçler Ukrayna askerlerine saldırdı: 1 ölü

Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesini işgal altında tutan Rusya yanlısı ayrılıkçıların açtığı ateş sonucu 1 Ukrayna askeri öldü.

Ukrayna’nın doğusundaki Donbasss bölgesini işgal altında tutan Rusya yanlısı ayrılıkçıların açtığı ateş sonucu 1 Ukrayna askeri öldü.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, Ukrayna ile Rusya ile arasında yaşanan Donbass krizi sürüyor. İki ülkeyi savaşın eşiğine getiren Donbass krizinde, bölgeden yeni bir çatışma haberi geldi. Ukraynalı yetkililerin dün yaptığı açıklamaya göre sınır hattında saldırı gerçekleştiren Rus ayrılıkçılar, bir Ukrayna askerini daha öldürdü.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin açıklamasına göre, ayrılıkçıların ateşi sonucunda Donbass’ın Peski bölgesinde 1 Ukrayna askerinin öldüğü, 1 askerin yaralandığı bildirildi.

Donbass’ta sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna yönetimi arasında 2014’ten bu yana süren çatışmalarda, 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.