"Rus destekli güçler Ukrayna'da ateşkesi ihlal ediyor"

"Rus destekli güçler Ukrayna'da ateşkesi ihlal ediyor"

Ukrayna'nın doğu kesimini işgal eden Rus destekli güçlerin, yürürlükte olan ateşkes anlaşmasını ihlal ederek saldırılara devam ettiği bildirildi.

Ukrayna’nın doğusunu işgal eden Rus silahlı güçleri, Donbas’ta 27 Temmuz 2020’den itibaren uygulanmaya başlanan kapsamlı ateşkes anlaşmasını ihlal ediyor.

Kırım haber ajansı QHA'nın haberine göre, Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Mykhailo Sharavara, düzenlenen basın toplantısında "İşgalci güçlerin 28 Temmuz 2020 tarihinde bir kere daha Ukrayna birliklerine saldırı düzenlediğini" bildirdi. 27 Temmuz 2020’de ise Rus destekli güçlerin üç defa ateşkesi ihlal ettiği belirtildi. Ayrıca, yapılan saldırılar sonucu Ukraynalı askerlerin zarar görmediği ifade edildi.

Ateşkes ilan edilmişti

Ukrayna krizinin çözümü için oluşturulan Üçlü Temas Grubu, geçen hafta düzenlediği toplantıda, 27 Temmuz’dan itibaren Ukrayna birlikleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında “kapsamlı ateşkesin” sağlanması konusunda anlaşmıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğü konusunu savunduklarını belirterek, Türkiye'nin barış çabalarını desteklediğini bildirmişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.