"Rus hackerlar koronavirüs aşı formüllerini çalmaya çalışıyor"

"Rus hackerlar koronavirüs aşı formüllerini çalmaya çalışıyor"

İngiltere Siber Güvenlik Merkezi, Rus hackerların koronavirüs aşısına ve ilaçlarına ait formülleri çalmaya çalıştığını ileri sürdü.

İngiltere Siber Güvenlik Merkezi'nden (NCSC) perşembe günü yapılan açıklamada Rus hackerların Covid-19 aşısına ve ilaçlarına ait formülleri akademisyenlerden ve ilaç firmalarından çalmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada da APT29 kod adlı aynı zamanda Cozy Bear olarak bilinen ve Rus istihbaratına çalışan bu hacker grubunu hedef gösterdi.

NCSC Operasyon Direktörü Paul Chichester "Koronavirüs pandemisine karşı hayati bir mücadele verenlere karşı yapılan bu ahlaksızca saldırıları kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Siber güvenlik uzmanlarına göre APT29 geçtiğimiz yıl içerisinde Japonya, Çin ve Afrika'da gerçekleştirilen çok sayıda siber saldırıdan sorumlu bir grup.

Kremlin iddiaları reddediyor

Rus haber ajansı RIA Rus hükümet sözcüsü Dmitry Peskov'un konuyu ilişkin açıklamasını "Kremlin Londra'nın düzgün kanıtlarla desteklenmeyen tüm iddialarını reddediyor" şeklinde geçti

Seçimlerine müdahaleyi gösteren rapor yayınlanacak

NCSC ayrıca Rusya'nın 2019 seçimlerine de müdahale ettiğini ileri sürüyor ve gelecek hafta buna ilişkin detaylı bir raporun açıklanacağını duyurdu.

APT29'un hack yazılımları olarak WELLMAIL, SOREFANG ve WELLMESS kod isimli araçları kullandığı belirtiliyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.