Rus jetlerinden ABD istihbarat uçağına önleme

Rus jetlerinden ABD istihbarat uçağına önleme

Rusya'ya ait SU-35 savaş uçağının, ABD istihbarat, gözlem ve keşif uçağı MC-12'nin çok yakınında bir uçuş gerçekleştirerek "pilotlarının hayatlarını tehlikeye attığı" bildirildi..

Suriye'de ABD ile Rusya arasında tansiyon yükseliyor.

Rusya'ya ait savaş uçaklarının Suriye'de ABD gözlem uçaklarına çok yakın şekilde uçuş yaptığı bildirildi.

ABD'li yetkililer tarafından pazartesi günü yapılan açıklamada, Rusya'ya ait bir Su-35 savaş uçağının, ABD istihbarat, gözlem ve keşif uçağı MC-12'nin çok yakınından geçerek uçağı "türbülanslı hava akımından geçmeye zorladığını" ve böylece mürettebattan 4 kişinin hayatını tehlikeye attığını öne sürüldü.

Yetkililer, Rus uçağının çok yakın bir konum aldığı olay sırasında ABD'ye ait uçağın "Suriye'de IŞİD'e karşı operasyonlara destek amaçlı gözlem yaptığını" söyledi.

Rusya ile ABD arasında Suriye'de bir süredir gerilimin had safhada olduğu biliniyor.

ABD ordusu, temmuz ayı başlarında SU-35 tipi Rus savaş uçaklarının Suriye'de MQ-9 silahlı insansız hava aracını taciz ettiğini açıklamıştı. ABD daha önce Rusya'yı Suriye semalarında tarafları it dalaşına sürüklemeye çalışmakla suçlamıştı.

Rusya lideri Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev, ABD'nin Suriye'de askeri varlığını güçlendirdiğine dair kanıtlara sahip olduklarını söylemişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.