Rus Ordusu Kademeli Olarak Kazakistan'ı Terkediyor

Rus Ordusu Kademeli Olarak Kazakistan'ı Terkediyor

Rusya ekonomideki darboğazı atlatmak için Kazakistan'da kiraladığı arazileri iade ediyor.

Rusya askerlerinin kademeli olarak Kazakistan’dan ayrılmaya başladığı bildirildi.

Dünya Bülteni'nin haberinde yer verdiği Rus Bağımsız Askeri İnceleme dergisinde editör yardımcısı Vladimir Gundarov imzasıyla yayınlanan yazıda, Rusya’nın Kazakistan’da askeri amaçlarla kiraladığı toplam 2 milyon hektar alanı iade edeceği, bugüne kadar yaklaşık 1.7 milyon hektar arazının iadesi için belgelerin imzalandığı bildirildi.

Söz konusu askeri alanların Aktöbinsk ilindeki Sarı-Şagan askeri eğitim merkezine ait olduğu sanılıyor. Bölgede en son olarak 2014 yılında füze denemesi yapılmıştı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, son Kazakistan ziyareti sırasında 1.7 milyon hektar askeri alanın Kazakistan’a iade edildiğini, bunun yanında yine 300 bin hektarlık Emba askeri üssünün iade protokolünün taraflarca imzalanmaya hazırlandığını açıklamıştı.

Kazakistan’a bu arazilerin iade edilmesi Rus askeri bütçesine önemli tasarruflar getiriyor. Bununla ülkenin Kazakistan’da askeri alanlar için yıllık toplam kira bedeli 4 milyon dolar azalarak 23.486 milyondan 19.357 milyon dolara inecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.