Rus ordusu Karabağ'da sahra hastanesi kurdu

Rus ordusu Karabağ'da sahra hastanesi kurdu

Rusya Savunma Bakanlığı'nın Dağlık Karabağ bölgesinde bir sahra hastanesi kurduğu bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın Dağlık Karabağ bölgesinde bir sahra hastanesi kurduğu bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Dağlık Karabağ bölgesine konuşlanan Rus askeri güçleri, bölgenin en büyük yerleşim birimi olan Hankendi'nin havaalanına bir sahra hastanesi inşa etti.

Konuyla ilgili olarak gazetecilere bilgi veren Rus güçlerinin tıbbi birim yöneticisi Yaroslav İvanov, öncelikli amaçlarının bölgedeki Rus askeri güçlerine tıbbi destek sağlamak olduğunu ancak sivil halka da yardım etmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Dağlık Karabağ'ın başkenti olarak kabul edilen Hankendi'de kurulan sahra hastanesinin, yoğun bakım üniteleri, laboratuvar, ameliyathane, diş ve göz bölümlerinden oluştuğu belirtildi.

Diğer yandan Rusya, Ermenistan vatandaşlarını Dağlık Karabağ'a taşımaya devam ediyor. 

Konuyla ilgili olarak Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz 24 saat içinde bin 700 Ermenistan vatandaşının Karabağ'a geri getirildiği ifade edildi.

Karabağ anlaşması

Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de Azerbaycan ile Ermenistan arasında başlayan çatışmalar son olarak 9 Kasım'da Rusya'nın devreye girmesiyle sona ermiş, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında bir anlaşma imzalanarak taraflar bölgedeki askeri faaliyetlerini sonlandırmıştı.

Taraflar arasında imzalanan anlaşma kapsamında Rusya, "barış gücü" ismi altında Karabağ'a asker konuşlandırmaya başlamıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.