Rus ordusunda askere alımlarda yaş sınırı kalkıyor

Rus ordusunda askere alımlarda yaş sınırı kalkıyor

Devlet Duması, askere alma işlemlerinde üst yaş sınırının kaldırılmasına hazırlanıyor.

Rusya Federasyonu Federal Meclisi'nin alt meclisi olan Devlet Duması, askere alma işlemlerinde üst yaş sınırının kaldırılmasına hazırlanıyor.

Reuters'ın haberine göre Devlet Duması, 40 yaşın üzerindeki Rusların ve 30 yaşın üzerindeki yabancıların orduya kaydolmasını engelleyen yasayı kaldırmayı tartışıyor. Yasa tasarısı onanırsa, 18 yaşından büyük herkesin orduya kaydolması sağlanacak.

Devlet Duması'nın Savunma Komitesi başkanı Andrei Kartapolov ve yardımcısı Andrei Krasov tarafından teklif edilen yasa tasarısında, herhangi bir üst yaş sınırından bahsedilmiyor.

Bölge uzmanları, Moskova yönetiminin Ukrayna işgalini başlatmasından bu yana aldığı ağır kayıplar nedeniyle böyle bir kararı gözden geçirdiğini söylüyor.

Yasa tasarısının ayrıca, Rus ordusunun, sivil sağlık görevlileri, mühendisler ve iletişim uzmanlarını da göreve almasını kolaylaştırması bekleniyor.

Mevcut yasaya göre, yalnızca 18 ila 40 yaş arasındaki Ruslar ve 18 ile 30 yaş arasındaki yabancılar orduya katılabiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.