Rus sosyal medya platformuna 'kullanıcıların bilgilerini satma' davası

Rus sosyal medya platformuna 'kullanıcıların bilgilerini satma' davası

Rusya'nın Facebook'u olarak bilinen VKontakte adlı sosyal medya platformu, kullanıcılarının özel bilgilerini polise aktardığı suçlamasıyla mahkemelik oldu.

Facebook'un en önemli rakiplerinden Rusya merkezli sosyal medya ağı VKontakte, kullanıcılarının özel bilgilerini polise aktardığı iddiasıyla Rusya'da davalık oldu.

Uluslararası insan hakları örgütü Agora avukatlarından Dmitry Gerasimov, Rusya'nın adliye haberleri portalı RAPSI'ye konuyla ilgili açıklama yaptı.

Gersimov, Rusya'nın Facebook'u olarak bilinen sosyal medya devi VKontakte hakkındaki davanın muhalif siyasi aktivist Lilia Chanysheva tarafından Saint Petesburg ilindeki Smolninsky Bölge Mahkemesi'nde açıldığını söyledi.

Rusya'nın önemli muhalefet liderlerinden Aleksey Navalny ile birlikte hareket eden Chanyshev, VKontakte'den dava konusu olan uygulaması nedeniyle bin 500 dolar manevi tazminat talep ettiği öğrenildi.

Dava dosyasında yer alan bilgilere göre VKontakte yönetiminin geçen ocak ayında Chanysheva'ya ait hesap detaylarıyla özel bilgileri polisle paylaşmış, ardından Rus aktivist, kendisine karşı açılan bir kamu davasında sanık olarak yer almıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.