Rus uçakları Deyr ez Zor'da katliam yaptı: En az 35 ölü

Rus uçakları Deyr ez Zor'da katliam yaptı: En az 35 ölü

Rusya'ya ait olduğu belirtilen savaş uçaklarının Deyr ez Zor kenti kırsalında düzenlediği hava saldırısında onlarca sivil yaşamını yitirdi.

Rusya'ya ait olduğu belirtilen savaş uçaklarının Deyr ez Zor kenti kırsalında düzenlediği hava saldırısında onlarca sivil yaşamını yitirdi.

"En az 35 sivil yaşamını yitirdi"

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Rus savaş uçaklarının Deyr ez Zor kenti doğu kılsalında düzenlediği hava saldırısında en az 35 sivil yaşamını yitirdi.

Rusya'ya ait olduğu ifade edilen savaş uçaklarıyla Deyr ez Zor kenti kenti doğu kırsalındaki El Buleyl beldesindeki meskun mahallerin hedef alındığı hava saldırısında çok sayısa sivilin de yaralandığı rapor ediliyor.

Deyr ez Zor doğu kırsalındaki El Buleyl beldesi konumu:

"Ölü sayısı artabilir"

Rus savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen ve en az 35 sivilin öldüğünü belirten kaynaklar, beldede bulunan tıbbi merkezlerin yetersizliği yüzünden ölü sayısının artabileceğini ifade ediyor. 

Onlarca kişinin düzenlenen hava saldırısında yaralandığını aktaran kaynaklar, yaralıların birçoğunun durumunun ağır olduğunu ve gerekli müdahalenin yapılamaması durumunda yaşamlarını yitirebileceklerini ifade etti.

Suriye'nin doğusunda, bir kısmı IŞİD kontrolünde olan Deyr ez Zor kentine yönelik kuşatma Rusya'nın hava desteğiyle rejim güçleri ve yabancı Şii milislerce geçtiğimiz hafta kırılmış, kent merkezinde yaşanan çatışmaların ardından rejime bağlı güçler Deyr ez Zor hava üssüne kadar ulaşmıştı.

Öte yandan ABD tarafından desteklenen YPG/PKK güçleri de Deyr ez Zor kenti kuzey kırsalına yönelik bir operasyon başlattığını ilan etmiş ve kısa sürede IŞİD'in geri çekilmesiyle bölgede ilerleme sağlamıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.