Rus uçakları İdlib kent merkezini vurdu: 4 ölü

Rus uçakları İdlib kent merkezini vurdu: 4 ölü

Rus uçakları yine İdlib'i vurdu, Meryem mülteci kampı hedef alındı.

Suriye Savaşı'na Esed rejimi tarafında dahil olan Rusya'nın uçakları yine İdlib'de sivilleri bombaladı. Bombardımanlarda en az 4 sivil hayatını kaybetti. Saldırının ardından arama, kurtarma ve itfaiye ekipleri kampa insani müdahalede bulundu.

Rus savaş uçaklarının ana hedefi İdlib şehrinin kuzeyindeki Maaret Misrin kasabasının batısında yer alan Meryem mülteci kampıydı. Askeri bir önem taşımayan bu kampın bombalanmasındaki amacın halkı Türkiye'ye sürmek olduğu belirtiliyor.

Rus savaş uçaklarının son dönemde İdlib'e yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırması dikkat çekiyor. Ağırlıklı olarak sivillerin hedef alındığı bu saldırılarda amacın İdlib'deki yoğun sivil nüfusu Türkiye sınırına itmek olduğu düşünülüyor.

Ağustos ayından bu yana İdlib'i hedef alan ve sivillerin özellikle hedef seçildiği yüzlerce bombardımana dünyanın sessiz kalması dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.