Rus uçakları İdlib'de sivilleri vurdu

Rus uçakları İdlib'de sivilleri vurdu

Rusya'ya ait olduğu belirtilen savaş uçakları İdlib'in güneyindeki sivil yerleşimleri hedef aldı.

Rusya'ya ait olduğu belirtilen savaş uçakları İdlib'in güneyindeki sivil yerleşimleri hedef aldı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre Rus savaş uçakları İdlib'in güneyindeki El Rami kasabasında sivil yerleşimlere yönelik birden fazla hava saldırısı gerçekleştirdi.

Kaynaklar hava saldırısında ilk belirlemelere göre yaralanan sivillerin olduğunu aktarırken Rus savaş uçaklarının bölgedeki uçuşlarına devam ettiği belirtiliyor.

Rusya'ya ait savaş uçakları geçtiğimiz günlerde de İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesinde bulunan köy ve diğer yerleşimlere yönelik hava saldırıları gerçekleştirmişti.

Bugünkü hava saldırılarının Türkiye'nin Hama ili kuzeyindeki Morek yerleşiminde bulunan gözlem noktasını tahliye etmesinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

Türkiye, Rusya'nın baskıları sonucu kuşatma altındaki gözlem noktalarını tahliye etmeye başlamıştı. İlk tahliye, Hama kuzeyindeki Morek yerleşiminde bulunan 9 nolu gözlem noktası ile başlamıştı.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.