Rus uçakları İdlib'te katliam yaptı, onlarca sivil öldü

Rus uçakları İdlib'te katliam yaptı, onlarca sivil öldü

Rusya'ya ait olduğu belirtilen savaş uçaklarının gerçekleştirdiği hava saldırılarında onlarca sivil öldü ve yaralandı.

Rusya'ya ait olduğu belirtilen savaş uçaklarının İdlib'in güney kırsalında gerçekleştirdiği hava saldırılarında onlarca sivil öldü ve yaralandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya ait olduğu belirtilen savaş uçaklarının 'çatışmasızlık bölgesi' İdlib'in güney kırsalındaki sivil yerleşim birimine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarında en az 13 sivil yaşamını yitirdi, onlarca sivil de yaralandı.

Aralarında kadın ve çocuklarında olduğu en az 13 kişinin yaşamını yitirdiği hava saldırısı İdlib kentinin güney kırsalında bulunan Maar Şurin beldesinde gerçekleştirildi.

"Yerleşim birimleri doğrudan hedef alındı"

Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, Rusya'ya ait savaş uçaklar Maar Şurin beldesindeki sivil yerleşim birimlerini farklı türdeki bombalarda defalarca hedef aldı. Çoğu sivilin yıkılan evlerin enkazı altında kalarak yaşamını yitirdiğini ifade eden görgü tanıkları, en az 35 kişinin hava saldrıları sonucunda yaralandığını belirtti.

Son dönemde Rusya'ya ait savaş uçaklarının hava saldırıları düzenlediği İdlib bölgesi, 14-15 Eylül'deki Astana 6 Toplantısı'nda, Türkiye, Rusya ve İran tarafından "çatışmasızlık bölgesi" içine dahil edilmişti.

Yerel kaynakların hava saldırılarıyla ilgili yayınladığı görüntüler:




Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.