Rus Uçakları İran'dan Havalandı

Rus Uçakları İran'dan Havalandı

Rus yetkililer, ülke savaş uçaklarının Suriye'yi vurmak üzere İran'dan havalandığını açıkladı.

Rus Savunma Bakanlığı, hava kuvvetlerinin İran’ın Hamadan kenti yakınlarındaki bir hava üssüne bombardıman uçakları konuşlandırdığını ve bu uçaklarla Suriye’deki muhaliflere ait hedefleri bombalamaya başladığını açıkladı.

Rusya devletine ait Rossiya 24 televizyonu, İran ve Arap basınına dayandırdığı haberde, İran’a Tupolev-22 tipi bombardıman uçaklarının konuşlandırıldığını belirtmişti. Savunma Bakanlığı uzun menzilli bombardıman uçaklarının Suriye içinde militanlara ait bazı hedefleri vurduğunu açıklayarak bu haberi doğruladı.

rusya isd bomba

Bakanlık Tupolev-22M3 ve Sukhoi-34 uzun menzilli bombardıman uçaklarının Hamadan’dan havalandığını duyurdu. Savunma Bakanlığı uçakların IŞİD ile Halep, İdlib ve Deyr ez Zor yakınlarındaki Nusra Cephesi hedeflerini vurduğunu söyledi. Bombardıman uçakları, Rusya’nın Suriye’de Lazkiye yakınlarındaki Hmeymim Üssü’nden kalkan uçaklarla korundu.

‘Rusya ABD’yle işbirliğine yakın’

Reuters, Rusya’nın geçtiğimiz Eylül ayından sonra ilk kez İran’dan Suriye içindeki hedeflere saldırı düzenlediğinin altını çizerken, Rus haber ajansları da daha önce Rusya’nın Suriye’nin Halep kentindeki militanlara karşı ABD ile ortak bir askeri harekata yakın olduğunu yazmaya başlamıştı. Bombardıman yapılmadan önce yayınlanan bu haberler ülkenin Savunma Bakanı’na dayandırılıyordu.

Rus RIA haber ajansına göre Savunma Bakanı Sergei Shoigu, “ABD’li meslektaşlarımızla şu an çok aktif bir görüşme safhasındayız. Bir plana doğru adım adım gidiyoruz -ki ben burada sadece Halep’ten bahsediyorum- ve bu plan bizim huzur getirmek için beraber savaşmamıza ve insanların yeniden evlerine dönmelerine izin verecek” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elizabeth Trudeau ise Shoigu’nun bu yorumu hakkında, “Haberleri gördük ve duyuracak bir şeyimiz yok…(Rus yetkililerle) Yakın irtibat içindeyiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.