Rus ve İsrail Uçakları Arasında 'İt Dalaşı' İddiası

Rus ve İsrail Uçakları Arasında 'İt Dalaşı' İddiası

Rus savaş uçaklarının Suriye açıklarında it dalaşı yaşadıkları İsrail savaş uçaklarına 2 kez ateş açtığı ileri sürüldü.

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi, Suriye'deki Rus jetlerinin "en az iki kez İsrail uçaklarına ateş ettiğini" öne sürdü.

Gazetenin kaynak belirtmeden yayımladığı haberde olayın ne zaman gerçekleştiği ve ayrıntıları hakkında bilgi verilmezken, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in geçen ay Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı görüşmede konuyu gündeme getirdiği belirtildi. Gazete, Putin'in ise Rivlin'e "Böyle bir şeyi ilk kez duyuyorum" diye karşılık verdiğini yazdı.

Kremlin'den konuyla ilgili yapılan açıklamada medyadaki iddiaların asılsız olduğu öne sürerek 'gerçeklikten uzak' olarak tanımladı.

Söz konusu haberin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun temaslarda bulunmak üzere Moskova'da olduğu bir zamana denk gelmesi dikkati çekti.

Rusya Devlet Başkanı Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İsrail basını hakkında yorum yapmak istemiyorum. İsrail basınında yer alan haberler gerçekten çok uzak" ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.