Rus yanlısı yönetim Kırımlıların arazilerine el koydu

Rus yanlısı yönetim Kırımlıların arazilerine el koydu

Kırım’da Akmescit-Kezlev karayolu inşaatı gerekçesiyle Kırımlılara ait 14 arazinin müsadere edileceği bildirildi.

Rusya'nın kontrolündeki Kırım’da yönetim, karayolu inşaatı nedeniyle Kırım sakinlerine ait 14 araziye el koymayı planlıyor

 

QHA'nın aktardığına göre Kırım Mülkiyet ve Toprak Bakanlığı Basın Servisi’nden yapılan açıklamada bahsi geçen arazilerin“Akmescit-Kezlev-Saraylı Kıyat (Mirnıy) Karayolunun İnşaatı ve Onarımı” projesinin hayata geçirilmesi amacıyla müsadere edileceği ileri sürüldü.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kırım Mülkiyet ve Toprak Bakanı Anna Anyuhina, “Müsadere edilecek araziler listesinde yer alan toprakların sahiplerine, arazi satın alınarak veya müsadere edilen mülkiyetin piyasa değerin dikkate alınarak aynı değere sahip bir arazi sağlanarak tam hacimde tazminat sağlanacağını" iddia etti.

 

Bununla birlikte Rus yanlısı bakanlık, Akmesvit-Kezlev-Saraylı Kıyat (Mirnıy) karayolunun inşaat tarihlerini açıklanmıyor.

 

Daha önce Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’daki Rus yönetimin “Tavrida” karayolunun inşa edilmesi için 171 araziye el koymayı planladığı bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.