Rusya 10 Kırım Tatar mahkumun tutukluluğunu uzattı

Rusya 10 Kırım Tatar mahkumun tutukluluğunu uzattı

Kırım'da Rusya kontrolündeki mahkeme, 10 Kırım Tatar mahkumun tutukluluk sürelerinin uzatılmasına hükmetti.

Kırım'da Rusya kontrolündeki mahkeme, 10 Kırım Tatar mahkumun tutukluluk sürelerinin uzatılmasına hükmetti.

Kırım Haber Ajansı QHA'nın haberine göre, Rusya'ya bağlı Yüksek Mahkeme, "Hizb-ut Tahrir davası" kapsamında tutuklu bulunan 10 Kırım Tatar siyasi tutsağın tutukluluk süresini uzattı.

Avukatlar, duruşmaların kapalı olarak yapıldığını ve siyasi tutsakların akrabalarının duruşma salonuna alınmadığını belirtti.

Mahkeme 8-9 Aralık tarihlerinde, Kırım Tatar siyasi tutsakları Asan Yanikov, Seytveli Seytabdiyev, Akim Bekirov, Eskender Süleymanov, Remzi Bekirov, Farhod Bazarov, Şaban Ümerov, Cemil Gafarov, Raim Ayvazov, Riza İzetov’un tutukluluk sürelerini uzatma kararı aldı. Eskender Süleymanov’un tutukluluğu 9 Ocak 2021 tarihine kadar uzatılırken diğer 9 Kırım Tatar siyasi tutsağın tutukluluğu 14 Ocak 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Rusya'ya bağlı idarenin açtığı "Hizb-ut Tahrir davası" kapsamında şimdiye kadar çok sayıda kişi tutuklandı ve çeşitli cezalara çarptırıldı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.