Rusya: ABD Suriye'de çekildiği bölgeleri rejime teslim etmeli

Rusya: ABD Suriye'de çekildiği bölgeleri rejime teslim etmeli

Rusya, ABD'nin çekilmesinin ardından Suriye'nin doğusunda kontrolü Şam'ın almasını istiyor.

Rusya'dan Amerikan askerlerinin çekilmesinin ardından Suriye'de oluşacak tabloyla ilgili açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin çekileceği bölgelerde Suriye rejiminin kontrolü ele almasını beklediklerini duyurdu.

Bakanlık Sözcüsü Maria Zaharova uluslararası hukuk çerçevesinde Suriye'nin doğusunda ABD askerlerinin konuşlu olduğu toprakların Suriye rejimine teslim edilmesi gerektiğini söyledi. ABD'nin Suriye'den çekilme planına ait ayrıntıları Moskova'nın bilmediğini vurgulayan Zaharova, eğer gerçekleşirse çekilmenin Suriye'de barışçıl çözüme katkısı olacağını belirtti.

Zaharova, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon hazırlığına ilişkin de değerlendirme yaptı. Zaharova, Rusya ve Türkiye'nin Suriye'deki faaliyetlerinde yakın koordinasyon içerisinde olduğunu vurguladı. Zaharova, bu işbirliğine terörle mücadeleye yönelik askeri operasyonların da dahil olduğunu belirtti. 

Türkiye, geçen haftalarda Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon başlatacağını açıklamıştı. Türk basınında çıkan haberlerde Suriyeli muhaliflerin Menbiç'in eteklerine doğru ilerlediği belirtiliyor. Türk ordusunun da sınıra tank, ağır silah ve askeri malzeme gönderdiği aktarılıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.