Rusya ABD'ye karşı Venezuela'ya desteğini açıkladı
ABD bir süredir Venezuela petrolü taşıyan gemilere baskınlar gerçekleştiriyor ve bu ülkeyi ekonomik bir abluka altına almaya çalışıyor.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada ABD'nin Venezuela'yı abluka altına alarak Karayip Denizi'nde "korsanlık ve haydutluğu yeniden hayata geçirdiğini" belirtti.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova durumla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bugün Karayip Denizi'nde, uzun zamandır unutulmuş olan başkalarının mallarının çalınması, yani korsanlık ve haydutluğun yeniden hayata geçirildiği tam bir kanunsuzluğa tanık oluyoruz” dedi.
ABD Venezuela üzerinde ekonomik baskı uygulamaya odaklanacak
Zaharova “Biz sürekli olarak gerilimin düşürülmesini savunuyoruz” dedi ve ekledi: “ABD Başkanı Trump'ın pragmatizminin ve rasyonalitesinin, uluslararası hukuk normları çerçevesinde tarafların karşılıklı olarak kabul edebileceği çözümlerin bulunmasına olanak sağlayacağını umuyoruz.”
“Nicolas Maduro hükümetinin egemenliğini ve ulusal çıkarlarını korumaya ve ülkesinin istikrarlı ve güvenli kalkınmasını sürdürmeye yönelik çabalarını desteklediğimizi teyit ediyoruz.”
Kaynak: Mepa News
