Rusya: Abhazya ile Güney Osetya'yı ilhak edebiliriz

Rusya: Abhazya ile Güney Osetya'yı ilhak edebiliriz

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Gürcistan'ın iki bölgesini ilhak edebileceklerini ifade etti.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Gürcistan'dan ayrılan Güney Osetya ve Abhazya'yı ilhak edebileceklerini söyledi.

Eski Rusya Devlet Başkanı Medvedev, son günlerde yayınlanan bir yazısında, "Rusya'ya katılma fikri Abhazya ve Güney Osetya'da hala popüler" ifadelerini kullandı. Medvedev, iyi sebepler bulunursa bu adımın atılabileceğini kaydetti.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana statüsü konusunda tartışmalar bulunan bölgeler 2008 yılındaki Rusya Gürcistan savaşı sonrasında fiilen bağımsızlıklarını kazanmıştı. Uluslararası toplum bu bölgeleri halen Gürcistan'ın toprakları olarak tanıyor. Yalnızca Rusya, Esed rejimi, Nauru, Nikaragua ve Venezuela bölgelerin bağımsızlığını tanıyor.

Rusya geçen yıl Eylül ayında Ukrayna'da işgal altında tuttuğu Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerini ilhak etmişti.

Ancak bu kararlar da uluslararası alanda tanınmıyor.

Gürcistan'a yönelik olası bir adımın Kafkaslarda tansiyonu artırmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.