Rusya aşırı sağın Avrupa'daki yükselişini 'dikkatle izlediğini' açıkladı

Rusya aşırı sağın Avrupa'daki yükselişini 'dikkatle izlediğini' açıkladı

Kremlin'den yapılan açıklamada Fransa ve Avrupa'da aşırı sağın kazanımlarının dikkatle takip edildiği belirtildi.

Kremlin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, özellikle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un erken seçim çağrısı yapmasına neden olan AB seçimlerinde aşırı sağ partilerin kazanımlarını "dikkatle gözlemlediğini" söyledi.

Sözcü Dmitry Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada "Görebildiğimiz kadarıyla çoğunluk Avrupa ve Ukrayna yanlısı olacak... ancak sağ partilerin popülaritesinin artma eğiliminde olduğunu görüyoruz" dedi.

"Avrupa yanlıları şu ana kadar liderlik pozisyonlarını korurken, gördüğümüz kadarıyla zaman içinde sağ partiler onların peşinden gidecek. Bu süreçleri dikkatle izliyoruz" diye ekledi

Marine Le Pen'in Ulusal Birlik’inin liberal partiyi yenilgiye uğratmasının ardından Macron'un sürpriz seçim kararı almasını yorumlaması istenen Peskov, Rusya'nın "bu iç meselelere karışmak istemediğini" söyledi.

Ancak Moskova'nın Fransız liderliğinin "ülkemize karşı son derece dostane olmayan ve hatta düşmanca tutumu" nedeniyle bu oylamayı da yakından izleyeceğini söyledi.

Le Pen'in tarihsel olarak Rusya yanlısı bağlantıları var ancak Şubat 2022'de Ukrayna'da askeri operasyon başlatmasından bu yana partisini Moskova'dan uzaklaştırdı. Ancak Macron'un Kiev'e vermek istediği askeri yardımın boyutunu da eleştirdi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.