Rusya çocukları hedef aldı: En az 30 ölü

Rusya çocukları hedef aldı: En az 30 ölü

Suriye'de sivil halka yönelik sınır tanımayan saldırılarını günden güne daha da şiddetlendiren Rusya, bugün İdlib'te bir okulu hedef aldı

Suriye'de savaş tüm hızıyla devam ederken her gün katliam haberleri gelmeye devam ediyor. Uluslararası toplumun bütün dikkatinin Halep üzerinde yoğunlaşmasına rağmen Suriye'nin diğer bölgelerinde de Esed rejimi ve Rusya'nın hedef gözetmeden yaptığı hava saldırıları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Halep'te tek taraflı bir ateşkes ilan ettiğini açıklayan Rusya, şehirde saldırılarını sürdürmüştü. Tartışmaya sebep olan bu saldırıların ardından, bir saldırı haberi de bugün İdlib'ten geldi.

Has, Maarat en-Numan ve Kafr Nab'ı hedef alan Rus hava saldırıları 30'dan fazla sivilin hayatına mal oldu. Has beldesinde bir okulun hedef alınması neticesinde çoğu çocuk en az 18 kişi öldürüldü. Has'taki saldırının sebep olduğu duman kilometrelerce öteden de görüldü.

Has beldesini hedef alan hava saldırısı


Küçük çocukların ders gördüğü sırada hedef gözetilerek vurulan okulda ölen çocukların görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Saldırıdan birkaç kilometre ötede başka bir ilkokulda bulunan çocukların korkusu kameralara yansıdı. Saldırıda ölen ve yaralanan çocuklar, etrafa saçılan ceset parçaları, ders kitapları, çantalar ve okul malzemeleri açıkça görülebiliyor. Uluslararası toplumun tepkisizliği sürerken bu gibi saldırıların da devam edeceği öngörülüyor. Rusya, daha çok sivilleri ve çocukları hedef aldığı saldırıların şiddetini artırmak için bölgeye bir uçak gemisi de getiriyor.





Saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan çocuklar.

Rusya'nın sivilleri hedef alma siyaseti hızla devam ediyor. Suriye'den her gün gelen onlarca görüntünün uluslararası toplumu harekete geçirip gerçirmeyeceğini tahmin etmek güç değil. Tüm şiddetiyle yıllardır süren savaşta sivil katlimının engellenmesi için hiçbir önlem alınmamış olması, sivilleri hedef alan saldırıların süreceği yorumlarına sebep oluyor. Şimdiye kadar Suriye'de ABD, Rusya, Esed rejimi ve İran'ın sivilleri hedef alan hava saldırılarına sıklıkla başvurduğu biliniyor.

Has beldesini hedef alan hava saldırısı

 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.