"Rusya, Dağıstan'da öldürdüğü Müslümanları 'terörist' ilan etti"

"Rusya, Dağıstan'da öldürdüğü Müslümanları 'terörist' ilan etti"

Rusya haber kaynakları Dağıstan'da yapılan 'arama-tarama' faaliyeti sırasında 2 'silahlı teröristin' etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Rus haber kaynakları, 10 Eylül Cuma günü Dağıstan'ın Buynaksk (Temirhanşura) ilçesinin Talgi köyünde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyeti esnasında çatışma çıktığını ve 2 silahlı "militan"ın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Vdagestan sitesinin aktardığı habere göre bölgedeki bağımsız kaynaklar, köy sakinlerinin ifadelerine dayanarak olay günü herhangi bir çatışma sesi duyulmadığını bildirdi.

Yerel halk, öldürülen iki Dağıstanlı Müslüman’ın kısa bir süre önce kaçırılıp işkence gördükten sonra infaz edildikleri ve akabinde ormanlık alanda bir "Anti-Terör Operasyonu" sergilendiğini öne sürülüyor.

Öte yandan Talgi köyü sakinleri, sözde "özel operasyon düzenlenen" bölgeden gün boyunca herhangi bir silahlı çatışma sesi duymadıklarını altını çizerek ifade ediyor.

Rus İstihbarat Servisi FSB tarafından öldürülen Dağıstanlıların isimlerinin 1990 doğumlu Uruc Ramazanov ve 1980 doğumlu Eyruz Abdullayev olduğu açıklandı.

tg-003.jpg

 
 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.