Rusya destekli Esed rejimi Nisan ayından bu yana 1000'den fazla sivili öldürdü

Rusya destekli Esed rejimi Nisan ayından bu yana 1000'den fazla sivili öldürdü

Birleşmiş Milletler, Nisan ayından bu yana Suriye'nin kuzeyinde devam eden saldırılarda ölen sivillerin sayısının bini aştığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM), Nisan ayından bu yana Suriye'nin kuzeyinde devam eden saldırılarda ölen sivillerin sayısının bini aştığını açıkladı.

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq tarafından dün yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 4 milyon insanın yaşadığı bölgeye Rusya ve Esed rejimi tarafından 8 aydır düzenlenen saldırılarda 1000'den fazla kişinin öldüğü, 400 binden fazla kişinin de evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Farhan Haq, saldırılara maruz kalan bölgede 2.7 milyon Suriyelinin acil insani yardıma muhtaç halde olduğunu dile getirdi.

Soçi Mutabakatı sonrası artan bombardımanlar

Türkiye ile Rusya 22 Ekim tarihinde Rusya'nın Soçi kentinde bir araya gelmiş, tarafların görüşmeleri sonucu 10 maddelik Soçi Mutabakatı imzalanmıştı. Mutabakatın imzalandığı tarihten bu yana Rusya'nın İdlib kırsalındaki sivil yerleşimlere yönelik hava saldırılarında artış yaşandı.

Kaynak: Mepa News

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.