Rusya destekli Esed rejiminin İdlib'e doğru ilerleyişi sürüyor

Rusya destekli Esed rejiminin İdlib'e doğru ilerleyişi sürüyor

Rusya ve İran destekli Esed rejimi, Hama ve Lazkiye ekseninden muhaliflerin kontrolündeki bölgelere doğru ilerlemeye devam ediyor.

Rusya ve İran destekli Esed rejimi, Hama ve Lazkiye ekseninden muhaliflerin kontrolündeki bölgelere doğru ilerlemeye devam ediyor.

Rusya ve Türkiye öncülüğündeki anlaşmalarla oluşturulan 'Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yönelik saldırılarına devam eden Rusya ve Esed rejimi, bazı bölgeleri daha kontrol altına aldı.

İdlib-Hama sınır hattında yer alan Habit ve Sukeyk beldeleri rejim tarafından ele geçirildi.

Rejimin ilerleyişine devam ederek Tamaniye'yi ve daha sonra Han Şeyhun'u ele geçirmek, böylece Morek-Latamne-Kefr Zita beldelerini kuşatma altında bırakmak istediği tahmin ediliyor.

Kuşatma altında kalacak bölgede Türkiye'ye ait bir gözlem noktası da bulunuyor.

Rejim uzun süredir devam eden saldırılar neticesinde Han Şeyhun ilçesine doğudan 11, batıdan 9 kilometre mesafede bulunuyor.

Yaklaşık 3 aydır çatışmaların sürdüğü Lazkiye kırsalındaki Kıbeyne'de de Esed rejimi bazı dağlık alanları ele geçirerek yerleşim yerlerine ilerledi.

Hama ekseninde son durum ise şu şekilde oluştu:

hama12agsts.jpg

"Rejimin kayıpları ağır"

Öte yandan bölgede yaşanan çatışmalarda Esed rejimi ağır kayıplar da veriyor.

Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren muhalif gruplardan Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ), rejimin 3 aylık süreçte bölgede verdiği kayıplara dair veriler yayınladı.

HTŞ 5 Mayıs-8 Ağustos arası dönemde rejimin Hama ve Lazkiye ekseninde 1500'den fazla ölü, 3000'i aşkın yaralı verdiğini öne sürdü.

Yayınlanan rakamlara göre rejim 100'e yakın tank, zırhlı araç, ağır silah, füze bataryası ve askeri araç kaybederken, 10 hava aracı muhaliflerce vuruldu, 20'ye yakın tank, zırhlı araç ve askeri araç da ele geçirildi.

Her iki eksende de şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.