Rusya: Diplomasiye açığız ancak ABD Ukrayna'yı savaşa teşvik ediyor

Rusya: Diplomasiye açığız ancak ABD Ukrayna'yı savaşa teşvik ediyor

Rusya Dışişleri Bakanlık Sözcüsü Maria Zakharova, Moskova'nın diplomasiye açık olduğunu ancak ABD'nin Ukrayna'yı teşvikinin çözümü zorlaştırdığını belirtti.

Sözcü Zakharova ayrıca 'Ukrayna'da belirttikleri görevlerin de tamamlanacağını' vurguladı. 

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, Kırım Köprüsü'nün vurulmasının ardından Moskova'nın füze yağmuruyla sertleşerek devam ediyor. 

Rusya'nın Ukrayna'da birçok farklı yeri füzelerle vurmasının ardından Zakharova, bir açıklama yayınlayarak 'ABD'yi diplomatik çözüme engel olmakla' suçladı.

Zakharova bakanlık sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Rusya'nın diplomasiye açık olduğunu, ancak Washington'un Ukrayna'nın 'düşman ruh halini' teşvik etmesinin anlaşmazlığı çözmeye yönelik diplomatik çabaları zorlaştırdığını" söyledi.

Zakharova, "ABD tarafı için özel olarak bir kez daha tekrarlıyoruz; Ukrayna'da belirlediğimiz görevler tamamlanacak" dedi.

Zakharova'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Rusya diplomasiye açık ve koşullar iyi biliniyor. Washington Kiev'in savaşçı ruh halini ne kadar uzun süre teşvik ederse ve Ukraynalı sabotajcıların terörist girişimlerini engellemek yerine teşvik ederse, diplomatik çözüm arayışları da o kadar zor olacaktır."

Kaynak: Euronews

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.