Rusya doğu bölgesindeki askeri birliklerini Ukrayna sınırına kaydırdı

Rusya doğu bölgesindeki askeri birliklerini Ukrayna sınırına kaydırdı

Rusya Savunma Bakanlığı, Doğu Askeri Bölgesi’nin savaşa hazırlık durumu denetimlerini başlattığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Doğu Askeri Bölgesi’nin bazı birliklerini konuşlanma yerlerinden uzak mesafelerdeki eğitim alanlarına naklederek savaşa hazırlık durumu denetimlerini başlattığı kaydedildi.

Açıklamada, Doğu Askeri Bölgesi'ndeki birliklerde savaşa hazırlık durumu denetimlerinin, Doğu-2022 stratejik komuta ve personel tatbikatı hazırlıkları kapsamında yürütüldüğü belirtilerek, “Doğu Askeri Bölgesi’ne bağlı bir dizi askeri birim, savaşa hazırlık durumu denetimleri kapsamında, muharebe eğitimi görevlerini yerine getirmek için daimi konuşlanma noktalarından oldukça uzak mesafedeki eğitim alanlarına kombine şekilde hareket ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Sputnik'in haberine göre yürütülen faaliyetlerin, Doğu Askeri Bölgesi birliklerinin uzak mesafelerdeki bölgelerde yeniden konuşlandırılmalarının ardından amaçlarına yönelik görevleri yerine getirmeye hazır olup olmadığının değerlendirilmesini mümkün kılacağı kaydedildi.

Birliklerin belirlenen noktalara zamanında nakledilmesinde devletin ulaşım altyapısı olanaklarının değerlendirilmesine özel önem verileceği belirtildi.

Doğu Askeri Bölgesi’nin savaşa hazırlık durumu denetimleri sırasında, birliklerin hangi bölgelere konuşlandırıldığına dair bilgi verilmedi.

Rus ordusunun en doğu bölgesindeki birliklerini batıya, Ukrayna sınırına kaydırması, bölgede savaşın yakın olduğu şeklinde yorumlandı.

Rus güçleri son olarak 2014'te benzer bir hamle gerçekleştirmiş ve doğudaki güçler Ukrayna'ya yönelik saldırılara iştirak etmişti.

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.