Rusya, Dünya Kupası boyunca Suriye'de 71 sivili öldürdü

Rusya, Dünya Kupası boyunca Suriye'de 71 sivili öldürdü

Suriye İnsan Hakları Ağı tarafından yayınlanan rakamlara göre Rusya'nın SUriye'de Dünya Kupası boyunca düzenlediği hava saldırılarında onlarca sivil öldü.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından yayınlanan rakamlara göre Rusya'nın Suriye'de Dünya Kupası boyunca düzenlediği hava saldırılarında onlarca sivil öldü.

SNHR tarafından yayınlanan son rakamlara göre, Dünya Kupası'nın başladığı tarihten itibaren Rusya'nın Suriye'deki 'gerginliği azaltma bölgelerine' düzenlediği hava saldırılarında en az 71 sivil yaşamını yitirdi. 

Yine son rakamlara göre, düzenlenen saldırılar yüzünden 270 bin sivil Suriye içinde başka bölgelere göç etmek zorunda kaldı.

"Dünya Kupası boyunca 14 tıp merkezi vuruldu"

Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından Dünya Kupası'nın başladığı tarihten itibaren düzenlenen saldırılarda 14 klinik ve acil müdahale merkezinin hedef alındığı bilgisi de raporda paylaşılanlar arasında.

Ayrıca düzenlenen hava saldırılarında ölen sivillerden 20'sinin çocuk 9'unun ise kadın olduğu ifade ediliyor.

Rus savaş uçaklarının yoğun olarak hedef aldığı Dera bölgesi Astana süreci garantörleri Türkiye, İran ve Rusya'nın Mayıs 2017'de oluşturduğu 4 gerginliği azaltma bölgesinden biriydi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.