Rusya-Ermenistan ortak ordusu kuruluyor

Rusya-Ermenistan ortak ordusu kuruluyor

Vladimir Putin, Ermenistan’la ortak ordu grubu oluşturulmasını öngören anlaşmayı onayladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 30 Kasım 2016 tarihinde Moskova'da imzalanan ve Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması tarafından 14 Temmuz’da ve parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi tarafından 19 Temmuz günü onaylanan Ermenistan’la ortak ordu grubunun oluşturulmasını öngören anlaşmayı imzaladı.

QHA'nın aktardığına göre Kremlin'in resmi internet sitesi Hukuki Enformasyon Portalı’nda yayayınlanan kararda, "Rusya Federasyonu ve Ermenistan Cumhuriyeti arasında, 30 Kasım 2016 tarihinde Moskova'da imzalanan ortak ordu grubunun kurulmasına dair anlaşma onaylandı" ifadelerine yer verildi.

Kafkasya bölgesinde tarafların askeri güvenliğini sağlama amacını taşıyan anlaşmada, ortak ordu grubunun temel görevinin, bu iki ülkeden birine silahlı saldırıyı püskürtmek, Rusya ve Ermenistan sınırlarını korumak, hava ve uzay sınırlarının ortaklaşa korumak ve her iki ülkenin bölgedeki kritik öneme sahip tesislerinin hava savunmasını sağlamak olduğu belirtiliyor.

Ortak grubun yönetilmesi için ortak komuta merkezi kurulacak. Ortak grubu konuşlandırma ve kullanma kararı Rusya ve Ermenistan başkomutanları tarafından ortaklaşa alınacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.