Rusya Fırat Kalkanı bölgesini vurdu

Rusya Fırat Kalkanı bölgesini vurdu

Rusya'nın Fırat Kalkanı bölgesini hedef alan balistik füzeli saldırıları sonrasında Türkiye rejime ait hedefleri ateş altına aldığını açıkladı.

Rusya'nın Fırat Kalkanı bölgesini hedef alan balistik füzeli saldırıları sonrasında Türkiye rejime ait hedefleri ateş altına aldığını açıkladı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre dün gece saatlerinde Rusya ve Esed rejim, Fırat Kalkanı bölgesinde sivil alanları balistik füzelerle vurdu.

Saldırılarda bölgedeki yakıt pazarında bulunan tankerler hedef alındı. Rusya bir süredir bölgede yakıt pazarlarını vurmaya devam ediyordu.

Öte yandan rejime bağlı topçu birlikleri balistik füze saldırısı sonrası, El Bab şehri çevresini topçu bataryalarıyla vurmaya devam etti.

Saldırılarda sivillerden yaralananlar oldu.

Türkiye karşılık verdi

Türkiye Savunma Bakanlığı'ndan olay sonrasında yapılan açıklamaya göre, rejime ait hedefler saldırı sonrası ateş altına alındı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Suriye'de Rejim kontrolünde bulunan Halep’teki Kuveyris Havaalanı’dan ateşlenen ÇNRA (çok namlulu roketatar) ve balistik füzeler, kuzeydeki Cerablus ve El Bab ilçelerindeki sivil yerleşim yerleri ile akaryakıt tankerlerinin park noktalarını hedef almıştır. Sivil yaralılar bulunmaktadır.

Fırat Kalkanı bölgesine yönelik gerçekleşen ve sivilleri hedef alan atışların başlamasını müteakip atışların durdurulması için RF (Rusya Federasyonu) tarafına bildirimde bulunulmuş, belirlenen hedefler ateş altına alınmıştır.

Bölgedeki birliklerimiz ikaz edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir."

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.