Rusya haftalar sonra Kiev'i bombaladı

Rusya haftalar sonra Kiev'i bombaladı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sabah saatlerinde çok sayıda patlama meydana geldi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sabah saatlerinde çok sayıda patlama meydana geldi.

Patlamaların, Rusya'nın Kiev'e ve çevresine yönelik gerçekleştirdiği bombardıman sonucu meydana geldiği belirtildi. Rusya'nın bombardımanı, uzun bir süre sonra başkente yaptığı ilk saldırı oldu.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Darnytskyi ve Dniprovskyi ilçelerinde birden fazla patlama yaşandığını duyurdu. Patlamalar sonrası ekiplerin bölgeye sevk edildiği bildirildi.

Klitschko, Rusya'ynın şehrin altyapısına yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda can kaybını yaşanmadığını fakat bir kişinin yaralandığını söyledi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'nın başta Kiev olmak üzere ülkedeki askeri ve sivil altyapıya füze ve hava saldırıları gerçekleştirmeye devam ettiğini açıkladı.

Ordu kaynaklarının ayrı bir açıklamasında, Ukrayna hava savunma sistemlerinin Kiev güneyine ateşlenen bir Rus füzesini imha ettiği ifade edilmişti.

"Nükleer terörizm" suçlaması

Öte yandan Ukrayna nükleer enerji kurumu, bir Rus füzesinin ülkenin güneyinde bulunan nükleer enerji santralinin yakınından geçtiğini açıkladı.

Kuruluş, Rusya'nın bu eylem ile bir kez daha bir nükleer felaket tehlikesine yol açtığını ifade etti. Kurumun resmi açıklamasında, "Rus saldırganlar hâlâ küçük bir füze parçasının faal durumdaki bir enerji bloğuna çarparak bir nükleer felakete yol açabileceğini idrak edemedi" denildi. Kurum, Rusya'ya "nükleer terörizm" suçlaması yöneltti.

Kaynak: DW Türkçe, Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.