Rusya: Halep için görüşmeye hazırız

Rusya: Halep için görüşmeye hazırız

Rusya ABD ile muhaliflerin Halep'ten çekilmesi konusunda görüşmeye hazır olduklarını açıkladı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Beşar Esed'a bağlı rejim güçlerinin, kentin doğusunda daha önce muhaliflerin elinde olan bölgelerin 3'te 2'sinde kontrolü sağladığını duyurdu.

Rejim güçleri dün Halep'in doğusundaki Tarık el Bab bölgesini ele geçirmişti. Bu gelişmenin ardından muhaliflerin kontrolündeki bölgelerin yaklaşık yüzde 60'ının rejimin eline geçtiği kaydediliyor.

Çatışmaların şiddetlenmesiyle binlerce kişinin Tarık el Bab'dan komşu bölgelere kaçtığı belirtiliyor.

"Görüşmeye hazırız

DW'nin haberine göre; Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Halep'te kalan muhalif güçlerin kentten geri çekilmesi konusunda, Rusya'nın ABD ile görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.

Yıl sona ermeden "korkunç katliam" endişesi

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura son bir "korkunç katliamın" önüne geçilmesi umudunu taşıdığını vurguladı. İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen Suriye konulu bir panelde konuşan BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura "Umarım bir çeşit formül bulunabilir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.