Rusya: Hmeymim üssüne saldıran bir İHA’yı düşürdük

Rusya: Hmeymim üssüne saldıran bir İHA’yı düşürdük

Rusya'ya bağlı Suriye’de Savaşan Tarafları Barıştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamada Rusya güçlerinin Hmeymim üssüne saldıran bir insansız hava aracını düşürdüklerini belirtti.

Sputnik haber ajansında yer alan haberde, merkezin açıklamasına yer verildi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı;

“Hmeymin askeri üssü hava savunma sistemi, 9 Ağustos günü, üsse yaklaşan bir İHA’yı fark etmiştir. Lazkiye’nin kuzey kırsalında bulunan yasadışı silahlı örgütlerce gönderildiği anlaşılan söz konusu İHA, üste bulunan kuvvetler tarafından düşürülmüştür.”

İHA’nın, üsteki hava savunma sistemine yakın bir mesafede imha edildiğine işaret edilen açıklamada, “Olayda herhangi bir maddi ya da manevi zarar olmadı. Hmeymin üssü normal çalışmalarını sürdürüyor” denildi.

Merkez, 30 temmuzda da, Rus kuvvetlerinin silahlı gruplarca Hmeymin askeri üssüne gönderilen bir İHA’yı imha ettiğini ilan etmişti.

Rusya'nın bölgedeki üslerine uzun süredir insansız hava araçlarıyla saldırı girişimleri sürüyor. Bu girişimleri üstlenen herhangi bir grup ise yok.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.