Rusya İdlib kırsalındaki mülteci kampını bombaladı

Rusya İdlib kırsalındaki mülteci kampını bombaladı

İdlib'in kuzeydoğusundaki Ebrar mülteci kampının Rusya tarafından hedef alındığı bildirildi.

İdlib'in kuzeydoğusundaki Ebrar mülteci kampının Rusya tarafından hedef alındığı bildirildi.

Kampa yönelik birkaç günden bu yana devam eden saldırıların ardından bölgeden aktarılan bazı görüntüler, bu saldırıların Rusya tarafından düzenlendiği iddialarını destekliyor.

İdlib'in kuzeydoğusunda, Binniş ile Taftanaz yerleşimleri arasında bulunan kamp, Rusya üretimi olan "Krasnopol" tipi güdümlü topçu mühimmatıyla hedef alındı.

Krasnopol tipi güdümlü mühimmatın Suriye'de Rus topçu birlikleri tarafından kullanıldığı biliniyor. Bu mühimmata ait parçaların mülteci kampına yönelik saldırıda kullanılmış olması, kampın Rusya tarafından hedef alındığı yönünde kayda değer bir delil olarak kabul ediliyor.

Bölgeden elde edilen görüntüler arasında, ismi geçen Krasnopol tipi mühimmata ait kuyruk parçaları da bulunuyor:

photo-2021-06-09-11-25-26.jpg

photo-2021-06-09-11-25-28.jpg

Bölgeden aktarılan, 2K25 Krasnopol mühimmatına ait kuyruk parçası

krasnopol.jpg

2K25 Krasnopol

Krasnapol nedir?

2K25 Krasnopol Sovyet yapımı, 152-155 milimetrelik topçu bataryalarından atılan, kanatçık stabilizörlü, dipten yanma destekli, yarı otomatik lazer güdümlü bir topçu silah sistemidir.

Karada bulunan topçu gözlemcilerinin lazer işaretlemeleriyle destekli bir sistemdir. Bu tür mühimmatlar daha çok Sovyet yapımı 2S3 Akatsiye ve 2S19 Msta-S gibi obüslerden atılırlar.

Daha çok tanklar ve önemli spesifik hedeflere yönelik saldırılarda, durağan ve hareketli hedeflere yönelik kullanılırlar.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

 
 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.