Rusya İdlib'de mülteci kampını vurdu: 15 ölü

Rusya İdlib'de mülteci kampını vurdu: 15 ölü

İdlib’de Rusya tarafından düzenlenen hava saldırılarında en az 15 sivil yaşamını yitirdi.

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib vilayetinde bir mülteci kampına düzenlenen hava saldırısında dördü çocuk, en az 15 sivil yaşamını yitirdi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İdlib’in güneyindeki Has kasabası yakınındaki bir mülteci kampının Cuma günü vurulduğunu ve bu saldırıda ikisi çocuk 13 sivilin öldüğünü açıkladı. Gözlemevi’nin verdiği bilgilere göre, iki çocuk da İdlib'i hedef alan diğer saldırılarda hayatını kaybetti. Gözlemevi, saldırıdan Rus ordusunu sorumlu tuttu.

Beşar Esed rejiminin müttefiki olan Rusya, Esed rejimine bağlı güçlerin İdlib vilayetine yönelik operasyonuna destek veriyor. Rejime bağlı güçler İdlib'in ele geçirilmesi için nisan ayında başlattığı operasyonlarını sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler (BM) bölgedeki çatışmalar nedeniyle son üç buçuk ayda 500’den fazla sivilin hayatını kaybettiğine dikkat çekiyor. BM, yaşamını yitirenlerin çoğunun Esed rejimine bağlı güçler ve müttefiki Rusya’nın düzenlediği hava saldırılarında öldüğünü belirtiyor. Bölgede yaklaşık 3 milyon sivil yaşıyor. Bunun yanı sıra Esed rejimine karşı savaşan on binlerce muhalifin de bölgede bulunduğu belirtiliyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.