Rusya ile Norveç arasında 'sınır iş birliği' görüşmesi

Rusya ile Norveç arasında 'sınır iş birliği' görüşmesi

Rus ve Norveçli generaller Ukrayna işgalinden bu yana ilk defa sınır işbirliğini görüştü.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana ilk defa Norveçli ve Rus iki general Kuzey Kutup Dairesi'ndeki sınır işbirliğini görüşmek üzere bir araya geldi.

Norveç ordusundan yapılan açıklamada, Norveç Ortak Karargah Başkanı Korgeneral Yngve Odlo ile FSB Batı Arktik Bölgesi Sınır Müdürlüğü Başkanı Korgeneral Stanislav Vladimirovich Maslov arasındaki görüşmenin Norveç sahil güvenlik gemisinde gerçekleştiği belirtildi.

Odlo yaptığı açıklamada, "Sınır işbirliği, kurtarma işbirliği ve balıkçılık yönetimine ilişkin zorlukları tartışmak ve ortak hedefler ile gerekli önlemler üzerinde anlaşmak için bu toplantıların yapılması önem arz ediyor," ifadelerini kullandı.

Odlo ayrıca "Norveç ile Rusya arasındaki kazaları ve yanlış anlamaları önleyebilir" sözlerini ekledi.

Norveç heyetinde, Norveç Ortak Karargahı başkanının yanı sıra, Norveç Sahil Güvenlik Komutanlığı temsilcileri, Norveç sınır komiseri ve Moskova'daki Norveç savunma ataşesi hazır bulundu.

Norveç-Rusya sınırındaki işbirliği 1949'dan kalma ikili bir anlaşmaya dayanıyor. İki ülke arasındaki balıkçılık işbirliğinin geçmişi ise 1970'li yıllara dayanıyor.

Kaynak: Euronews

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.