Rusya: Interpol seçimlerine baskı yapıldı

Rusya: Interpol seçimlerine baskı yapıldı

Kremlin Sözcüsü Peskov, Interpol başkanlığı seçimlerinde Rus aday Prokopçuk'un kazanamamasından üzüntü duyduklarını ve bazı ülkelerin seçimlere baskı yaptığını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Interpol başkanlığı seçimlerinde Rus aday Aleksandr Prokopçuk'un kazanamamasından üzüntü duyduklarını ve bazı ülkelerin seçimlere baskı yaptığını söyledi.

Peskov, bugünkü basın toplantısında gazetecilerin Interpol seçimleriyle ilgili sorularını yanıtladı.

"Dürüst olmak gerekirse, seçimlerin nasıl geçtiğini bilmiyorum. Ancak artık seçimler yapıldı. Seçimlerin meşruiyetini tartışmaya açabilecek faktörler hakkında bir bilgim yok" diyen Peskov, Prokopçuk'un kazanamaması nedeniyle üzgün olduklarını kaydetti.

Peskov, "Ancak diğer taraftan, bir dizi ülkenin seçimlerden önceki açıklamalarına tarafsız olarak baktığımızda, güçlü bir baskı uygulandığı aşikar" dedi.

Interpol'ün Çinli başkanı Meng Hongwei'nin geçen ay Çin'de tutuklanması ve istifa etmesi sonrası yapılan seçimlerde Güney Kore'den Kim Jong-yang Interpol Başkanı seçilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.