Rusya-İran-rejim ittifakı Mart ayında en az bin sivili öldürdü

Rusya-İran-rejim ittifakı Mart ayında en az bin sivili öldürdü

Yapılan açıklamada geçtiğimiz Mart ayı içinde Suriye'de 1241 sivilin öldürüldüğü belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz Mart ayında Suriye'de 1241 sivilin öldürüldüğü belirtildi.

Öldürülen 1241 silinden en az 1006'sının Rusya ve İran destekli rejim koalisyonunun düzenlediği saldırılar sonucu yaşamını yitirdiğini açıklayan SNHR, Şubat ayında yaşanan sivil ölümleriyle Mart ayındakiler arasında bir fark olmadığını dile getirdi.

Öldürülen sivillerin tamamına yakını Doğu Guta'dan

Yayınlanan rakamlara göre rejim ittifakına bağlı güçler tarafından düzenlenen saldırılarda öldürülen sivillerin yüzde 92'si Doğu Guta bölgesinden.

Yılbaşından bu yana 3404 sivil öldü

Suriye İnsan Hakları Ağı tarafından yayınlanan rapora göre, 2018 yılı başından bu yana Suriye'de yaşanan iç savaşta en az 3404 sivil yaşamını yitirdi. 

Rapora göre 3404 sivilin yüzde 80'i Rusya ve İran destekli rejim ittifakı güçlerince öldürüldü.

Mart ayında Suriye'de öldürülen 1241 sivilini 249'u çocuklardan, 200'ü ise kadınlardan oluşturuyor.

Öte yandan, rejim koalisyonuna bağlı güçlerin elindeki 12 kişinin ise işkence sonucu yaşamını yitirdiği, raporda belirtilen diğer ayrıntılar arasında.

ABD saldırılarında 7 sivil öldü

ABD öncülüğündeki koalisyonunun Mart ayında düzenlediği saldırılarda 1'i çocuk 1'i kadın olmak üzere 7 sivilin öldüğü bilgisi de raporda aktarılanlar arasında.

Muhalif gruplar arasında yaşanan çatışmalarda ise 12 sivil yaşamını yitirdi. Mart ayında IŞİD'in öldürdüğü sivil sayısıysa 6'sı çocuk 2'si kadın olmak üzere toplam 30 kişi olarak belirtilmiş.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.