Rusya: İsrail anlaşmayı ihlal etti

Rusya: İsrail anlaşmayı ihlal etti

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, '(Rus İl-20 uçağının düşürülmesi) İsrail, Suriye'de olası kazaları engellemeye yönelik anlaşmayı ihlal etti' dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in 17 Eylül'de Suriye'de hava saldırısı gerçekleştirmeyi planladığı bölge hakkında yanlış bilgi verdiğini, bu nedenle düşen İl-20 uçağının daha güvenli bir alana götürülemediğini söyledi.

Konaşenkov, İsrail'in ülkede olası kazaları engellemeye yönelik 2015 yılında Rusya ve İsrail arasında imzalanan anlaşmayı ihlal ettiğini söyledi.

Konaşenkov "İl-20 uçağını izleyen İsrail uçakları, kendilerini uçaksavar füzelerine karşı koruyup bölgedeki manevralarına devam etti. Saldırıdan sonra da olası ikinci sadırı planı için İsrail uçakları yeniden Suriye'nin 70 kilometre batı kıyısındaki nöbet alanlarına geçti.

21:59'da uçaklardan biri Suriye kıyılarında tekrar manevraya başladı, inişe hazırlanan İl-20 uçağına yaklaştı. Bu Suriye hava savunma sistemleri tarafından yeni bir İsrail saldırısı olarak algılandı. İsrailli pilotun, İl-20 uçağının etkin yansıtıcı yüzeyinin F-16'dan çok daha büyük olduğunu anlamaması, Rus uçağının bu nedenle uçaksavar füzesinin hedefi haline geleceğini anlamamış olması mümkün değil. Bu sırada Hmeymim Üssü'ne iniş için dönüş yapan İl-20 uçağı Suriye hava savunma sistemlerinin hedefine girdi" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.