Rusya, İsrail'in Suriye saldırılarıyla çatışmayı 'körüklemeye' çalıştığını söyledi

Rusya, İsrail'in Suriye saldırılarıyla çatışmayı 'körüklemeye' çalıştığını söyledi

İran Pazartesi günkü saldırıya misillemede bulunma sözü verdi.

Rusya Salı günü İsrail'i Orta Doğu'da çatışmayı körüklemeye çalışmakla suçlayarak, İran'ın Suriye'deki konsolosluğuna düzenlenen ve en az 13 kişinin ölümüne yol açan saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu.

Suriye'nin egemenliğinin "alenen ihlal edilmesini" kınayan Moskova'nın Birleşmiş Milletler elçisi Vasily Nebenzia, Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada Rusya'nın "İsrail'in bu tür saldırgan eylemlerinin çatışmayı daha da körüklemek için tasarlandığı görüşünde olduğunu” söyledi ve ekledi: "Bu tür eylemler kesinlikle kabul edilemez ve sona erdirilmelidir."

Tahran, aralarında Devrim Muhafızlarının üst düzey üyelerinin de bulunduğu ondan fazla kişinin ölümüne neden olan Pazartesi günkü saldırıya misillemede bulunma sözü verirken, İsrail şu ana kadar yorum yapmayı reddetti.

Cezayir'in BM Büyükelçisi Amar Bendjama toplantıda yaptığı konuşmada "böyle bir eylemin -kasıtlı bir eylemin- amacı açıktır: iç siyasi hesaplar uğruna Filistinlilerin öldürülmesini uzatan çatışmayı tırmandırarak uluslararası baskılara cevap vermek" dedi.

İsrail'in "tüm bölgeyi çatışmanın içine çekmek" istediğini söyledi.

Konsey üyelerinin çoğu saldırıyı diplomatik mülkiyetin dokunulmazlığının ihlali olarak kınadı ancak İsrail'den bahsetmedi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.