Rusya: Karadeniz filo komutanlığına yönelik saldırının arkasında Batılı güçler var

Rusya: Karadeniz filo komutanlığına yönelik saldırının arkasında Batılı güçler var

Rusya, Kırım'daki Karadeniz filo komutanlığına yönelik saldırıdan ABD ve İngiltere gibi Batılı güçleri sorumlu tuttu.

Rusya, Kırım Yarımadası'ndaki Rus Karadeniz filosunun karargahına yönelik füze saldırısından Ukrayna'nın Batılı müttefiklerini sorumlu tuttu. Rus Dışişleri Bakanlığı, Batılı güçleri saldırının planlanmasına ve uygulanmasına yardımcı olmakla suçladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova dün yaptığı açıklamada Ukrayna'nın saldırısında Batılı güçlerce gerçekleştirilen keşiflerin verilerinin yanı sıra NATO ülkelerine ait uyduların ve casus uçakların kullanıldığını söyledi.

Zaharova şu ifadeleri kullandı:

"Saldırının Batılı istihbarat araçları, NATO uyduları ve keşif uçakları kullanılarak önceden planlandığına, ABD ve İngiliz güvenlik kurumlarının tavsiyesi üzerine ve onlarla yakın koordinasyon içinde gerçekleştirildiğine şüphe yok.

Bu tür terör eylemlerinin açık amacı, dikkatleri Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin başarısız karşı saldırı girişimlerinden başka yöne çekmek ve insanları korkutarak toplumumuzda panik yaratmaktır."

Rusya, ABD ve NATO'nun Kiev'e silah sağlayarak, Ukrayna güçlerine istihbarat bilgisi vererek ve Rus tesislerine saldırı planlanmasına yardımcı olarak Ukrayna'daki savaşa dahil olduklarını savunuyor.

Sivastopol'daki filo karargâhına yapılan füze saldırısında İngiltere ve Fransa tarafından Ukrayna'ya sağlanan Storm Shadow füzelerinin kullanıldığı öne sürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.