Rusya: Kiev askerlerini geri çekmeyi düşünmeli

Rusya: Kiev askerlerini geri çekmeyi düşünmeli

Peskov bunun bir "ültimatom" değil, "sahadaki gerçekleri dikkate alan bir barış girişimi" olduğunu söyledi.

Kremlin Pazar günü yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın askeri durumu kötüleşirken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in barış görüşmelerini başlatmak üzere ülkenin doğu ve güneyindeki askerlerini çekme çağrısını "düşünmesi" gerektiğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve dünya liderleri çatışmanın nasıl sona erdirilebileceğini görüşmek üzere İsviçre'de bir araya gelirken Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov "Cephedeki durumun mevcut dinamiği bize Ukraynalılar için durumun kötüleşmeye devam ettiğini açıkça gösteriyor" dedi.

Peskov, "Ülkesinin çıkarlarını kendisinin ve efendilerinin çıkarlarının üstünde tutan bir siyasetçinin böyle bir öneri üzerinde düşünmesi muhtemeldir" dedi.

Zelenskiy ve diğer liderler Putin'in Moskova'nın saldırılarını durdurması için Ukrayna'nın ülkenin doğusundan ve güneyinden askerlerini çekmesi ve NATO üyeliği teklifinden vazgeçmesi talebini reddetmişlerdi.

Peskov bunun bir "ültimatom" değil, "sahadaki gerçekleri dikkate alan bir barış girişimi" olduğunu söyledi.

Zelenskiy, Putin'in davet edilmediği İsviçre'nin Burgenstock kentindeki görüşmelerde uluslararası toplumun desteğini aldıktan sonra barış önerilerinde bulunma sözü verdi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.