Rusya: Kırım hedef alınırsa her türlü silahı kullanırız

Rusya: Kırım hedef alınırsa her türlü silahı kullanırız

Eski Rusya Devlet Başkanı ve mevcut Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Rusya'nın bir Ukrayna karşı saldırısına hazırlandığını ifade etti.

Cuma günü Rus medyasına konuşan Medvedev, "Ukrayna tarafı bir saldırıya hazırlanıyor, herkes bunu biliyor. Bizim Genelkurmayımız da hesap yapıyor ve buna karşı çözümler hazırlıyor" dedi.

Medvedev ayrıca, Ukrayna'nın Rusya'nın 2014'te yasadışı şekilde ilhak ettiği Kırım yarımadasını almaya çalışması durumunda, "her türlü silahı" kullanacaklarını söyledi.

Perşembe günü sosyal medya kanallarında paylaşılan bir söyleşide de Ukrayna'nın işgalinde önemli rol oynayan Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yengeni Prigojin, Kiev'in güçlerinin Bakmut'ta kendilerini kuşatıp Karadeniz'e doğru itmeyi planladığını ifade etti. 

Prigojin, Ukrayna'nın Rusya'nın almaya çalıştığı şehrin etrafında 80 bin kadar asker topladığını söyledi. Rusya, aylardır Bakmut'u kuşatmaya çalışsa da şehri alamadı.

Batılı yetkililere göre, Rusya, Bakmut'u almaya çalışırken arasında Wagner'in cezaevinden topladığı paralı askerler de olan 30 bin askerini kaybetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, henüz Ukrayna'nın yapacağı konuşulan karşı saldırı hakkında bir yorum yapmadı.

Kiev, Rus güçlerinin, "yakıtının bitmek üzere olduğunu" söylemişti.

Kaynak: T24

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.