Rusya kitle kontrol araçları satın aldı

Rusya kitle kontrol araçları satın aldı

Rusya’da hükümet karşıtı protestoları denetlemekle yükümlü Milli Muhafız Birliği, eylemcilerin yönlerini ve kafalarını karıştırmak için tasarlanmış, süpersonik ses sistemiyle donatılmış özel iki araç satın aldı.

Eylemcileri dağıtmak için satın alınan özel araçlar, barışçıl şekilde toplantı ve gösteri düzenlemek isteyenlere karşı kullanılacağı endişelerine yol açtı.

‘Ölümcül olmayan silahlar’ ile donatılmış iki araç, yetkililerin açıklamasına göre yaklaşık 1 milyon dolar değerinde.

Rusya Milli Muhafız Birliği

'Rosgvardiya' olarak da bilinen Rusya Milli Muhafız Birliği, resmi açıklamayla araçların satın alındığını doğruladı. ‘Yeni sistemin’ silah olarak anılmasının yanlış olduğu belirtilen açıklamada, sonik ses sistemi ve lazerle donatılan araçların ‘terörizm karşıtı operasyonlar’ için kullanılacağı belirtildi.

Rusya’da Milli Muhafız Birlikleri, Kremlin karşıtı eylemlere coplarla müdahale etmekle bilinirken ülkedeki yüzlerce muhalifi de gözaltına alıyor.

Muhalif lider Alexei Navalny’nin müttefiklerinden Lyubov Sobol, “yüksek teknolojiyle donatılmış kalabalıkları yönetme araçlarını isterlerse protestoculara karşı kullanabilirler” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, doğrudan kendisine bağlı Milli Muhafız Birliğini 2016’da kurdu. Birliklerin başına ise eski özel koruması Viktor Zolotov’u atadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.